logotype
Open Space Technology PDF Nyomtatás E-mail

A Harrisson Owen és munkatársai által kifejlesztett módszertan forradalmasította a szervezetfejlesztést, és gyökeresen megváltoztatta azt a képet, amit a tanácsadók és a vállalati HR-esek a tréningekről és a csapatépítésről gondolnak. Abból a közös alapélményből indul ki, hogy  az összes konferencián mindenki jobban szereti a szüneteket az előadásoknál, mert a szünetekben beszélgetni, találkozni lehet, meg lehet vitatni a valóban fontos kérdéseket. Az Open Space abból indul ki, hogy az emberek elég bölcsek a saját problémáik megoldásaihoz.

A nyitottságra, bizalomra és felelősségvállalásra épülő módszer alkalmazása során a vállalat, vagy az aktuálisan egyszerre együtt gondolkodó közösség tagjai (minimum 4 főtől több száz emberig) az Open Space módszer keretei között témákat vetnek fel, amiket önszerveződő csoportok kifejtenek, végiggondolnak és ezek mentén javaslatokkal vagy megoldásokkal állnak elő.

Az Open Space Technology alkalmazható önálló eseményként is, de rendkívül jól illeszthető vállalati tréningek, csapatépítések, elvonulások folyamatába.

alt

alt

Témafal, vagy piactér a felvetett megbeszélésre váró kérdésekkel, a 4 Open Space alapelv, az egy törvény és egy javaslat lapja, és a jellemző szerepek illusztrációja, mely a 2 láb törvénye alapján létrejöhet.

alt

Egy közösségi Open Space benyomásainak vizuális jegyzete: Common Ground Magyarország Egyesület, Herceghalom, 2010.