logotype
Vizuális technikák képzés PDF Nyomtatás E-mail

 

 2018-ban is Vizuális Technikák Képzés a

Grafacity Visual Services-szel!!!

...és ez már a 14. alkalom lesz!

 

Vizuális Technikák Képzés


Készségfejlesztő képzési program, amely során olyan vizuális technikákat sajátíthatsz el, amelyek lehetővé teszik, hogy vezetői, tanácsadói, facilitátori vagy prezentációs munkád látványosabb, hatékonyabb, interaktívabb legyen.

...akár vannak művészi hajlamaid, akár azt gondolod, hogy egy pálcikaemberrel sem próbálkoznál.

  

Számos kutatás* igazolja, hogy az emberek 75-85 %-a VIZUÁLIS gondolkodó.

Ismerkedjünk a meg a vizuális nyelv erejét és sajátítsuk el a vizuális nyelvtant, hogy ügyfeleinket, munkatársainkat még hatékonyabban támogassuk a változásban.

* Brian Fischer, Christina Congleton, Christopher P. Dwyer, Millie Sonneman: Hands on Graphics; Ian Stewart, Michael J. Hogan

 

 

 

 

 

 

Következő képzési alkalom:    

                                               2018. május 17-18. (csütörtök-péntek)

Helyszín:                               Budapest

Időtartam:                             2 egész nap:  09.00   -  18.00 között

Utánkövető időszak:          A képzést követően 2 hónapos intenzív munka zajlik a csoport online tanulási felületén, ahol további információkat, instrukciókat és visszajelzéseket kap a csoport és a résztvevők egymást segítve fejlődnek!

 ...ha már eldöntötted, hogy jelentkezel, és úgy érzed itt a helyed, akkor ne is hezitálj,                                                                       

Klikkelj ide a PDF  jelentkezési lapért!   

Ide pedig a MS Word jelentkezési lapért!   


Ha gond volna a  File letöltésével, akkor bátran írj egy E-mailt az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre, és küldünk jelentkezési lapot E-mailben, Wordben, vagy ahogy neked kényelmes! 

 

 

 

 

 

 

 

 

      A résztvevők az alapvető vizuális elemeket gyakorolják.               Strenner Szilárd a képzés résztevőivel konzultál.                     

  

Az emberek a LÁTOTTAK körülbelül 65%-ra képesek visszaemlékezni és CSAK 15%-át tudják felidézni annak, amit HALLOTTAK.

A vizuális nyelv használata maradandó emlékképeket alkot és sikeresen támogatja az ötletek, gondolatok felidézését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újra? 

A most meghirdetett képzés a legújabb verziója a Grafacity vizuális folyamatsegítő technikákat átadó képzéseinek. Az eddigi képzésekhez képest újra változtattunk, mert a képzési alkalmak tapasztalatai a képzési tematika újragondolására sarkaltak minket. Változtattunk azért is, mert az elmúlt év vizuális munkái szintén új elemekkel gazdagították a képzési tematikát.

 

Visszatekintés


 

 

A korábbi képzések során azt tapasztalatuk, hogy a résztvevők számára elsődleges, hogy saját szakmai hátterükhöz illeszthető, napi feladataikat segítő grafikus technikákat sajátítsanak el. Nagyobb hangsúlyt kapnak így az alapok, fókuszba kerül a saját gyakorlatra való adaptáció támogatása. A tanultak gyakorlatba ültetését 4 hónapos, teljesítmény-alapú utánkövetéssel támogatjuk. Grafikus jegyzetelés helyett a képzési tematika fókusza a különféle folyamatok vizuális támogatására került: (egyéni, csoporthelyzetek, prezentáció-támogatás, templatek készítése, köztes méretben végzett munka, stb.). 

.

A résztvevőink „vizuális” pályafutását követve azt tapasztaljuk, hogy az, aki a kezdeti lelkesedését megőrizte, a tanult technikákat következetesen alkalmazta, a mindennapi munkájában, mert és tudott kísérletezni, mára valóban „látványos” sikereket könyvelhet el.

 

 

„A képzés óta saját tréneri grafikus eszközkészletem van: filctollak, papírok, kréták, amit mindig magammal viszek.”

 „Kaptam olyan visszajelzést, hogy a képi vizuális eszközök használata erősíti azt az üzenetet, amit trénerként képviselni akarok.”

Gere-Jakó Melinda

szervezetfejlesztő tanácsadó

OD Partner Kft.

 

 

„Nagy segítség volt a lépésről lépésre történő előrehaladás és a jegyzet, amelyből két ábrát egy workshopon azóta ki is próbáltam. Na, nem lett pontosan olyan persze, de kezd hasonlítani.”

Kovács Titusz

Syngenta Seeds Kft

 

 

Néhány példa a különböző képzéseinken végzett résztvevők munkáiból: 

 

 

 

 

 

 

Lángfalvi Anna - nagycsoportos program vizuális jegyzetei (2012) részletek

 

 

 

 

Karas László grafikus jegyzete - An Hewitt esettanulmányok (2011) részlet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Sütöri Ágnes                                                                                Lángfalvi Anna

Astra-Zeneca Műhely grafikus jegyzete  2010 (részletek)

 

 


Grafacity 2011 - 2018 

Az eddigi jópár év során számos grafikusan (vizuálisan) támogatott folyamatban vettünk részt. Munkáink meggyőztek minket arról, hogy a magyar piac nyitott e technikákra. Tapasztalatainkat beépítettük az új képzésünkbe.

Jövőkép- láthatóan - mindenkinek

Sikerrel alkalmaztunk grafikus támogatást egy magyarországi FMCG cég jövőképének a megalkotásához. A teljes stratégiai tervező folyamatot támogattuk nagyméretű rajzokkal, majd végeredményként kialakult egy letisztult, szuggesztív rajz, a cég jövőképe. Tapasztalhattuk, hogy a képi ábrázolások nagyban segítik az egyszerűsítést, tömörítést, a világos, egyértelmű, képekkel támogatott üzenet pedig a fókuszálást erősíti.

 

Látni öröm

Munkáink során bebizonyosodott, hogy a résztvevők/megbízók örülnek a közös gondolkodás során születő esztétikus grafikus munkának. Egy elektrotechnika termékeket gyártó cég munkatársai irodájukat „tapétázták ki” a HR vezető stratégiai prezentációja során készült rajzokkal. Itt egy jónéhány slide-ot tartalmazó prezentáció üzenetét sikerült egy megragadó rajzba összefoglalni.


Nagycsoport-nagy rajz

Sikerrel alkalmaztuk nagycsoportos módszerek támogatására grafikus technikákat.

 

 

 


Az egyik legnagyobb magyar telekommunikációs cégnél sikerült a folyamat során készülő nagyméretű jegyzeteket a folyamatba integrálni, a szervezet átalakításához kijelölt kilenc fókusztémát a párhuzamosan dolgozó csoportok egy-egy tagja az elkészült jegyzetek alapján prezentálta. A prezentáló számára így könnyebb volt a feladat, a nagycsoport számára a prezentáció érthető, befogadható, könnyen követhető volt, segítette a figyelem fenntartását és erősítette a résztvevők motivációját.

 

 

Mert alkotni jó…

A grafikus technikák mozgásba hozzák a kreatív energiákat, így törekedtünk munkáink során arra, hogy a résztvevők maguk is alkotókká váljanak. Egy HR csoport csapatépítő tréningjén a résztvevők gyönyörű kollázsokat készítettek, ráérezve a képi üzenetek megfogalmazásának örömére.
 

 

Egy másik alkalommal egyszerre 40 menedzser dolgozott egy 7,5 méter hosszú papíron. A feladat örömet, játékosságot, vidámságot adott a közös gondolkodási folyamathoz.

 

 

 

Egyszerűbben

A grafikus technikákat hatékonynak éreztük akkor is, amikor közreműködőként dolgoztunk egy vezető magyar biztosítótársaság kultúraváltását támogató tréningjén. A szituációs játékok során megjelenített nemkívánatos vagy elvárt kommunikációs módok remekül megragadhatóak voltak egy-egy egyszerű vonalas rajzzal. A minket megbízó tanácsadó cég örömmel vette, hogy a grafikus támogatás során születő rajzok kiváltják az egyébként az utómunkálatok során születő emlékeztetőt, dokumentációt, hiszen minden lényegi elem még „jelen időben” rögzítésre kerül. Az utómunkálatok mellett a grafikus technikák jól alkalmazhatóak a folyamat előkészítésében is. (Tervezés vizuális eszközökkel, template-k, munkalapok, látványos prezentációk stb.) Nem utolsó sorában a grafikus folyamattámogatás maradandóvá, befogadhatóvá teszik a folyamatot, az elkészült rajzok a résztvevőknél maradnak, kerüljenek bár eredetiben a munkahely falára, vagy kisebb méretben e-book formájában a dolgozók gépére / asztalára.

 

A képi ábrázolás jól használható érzelmek megjelenítéséhez is. Egy gyógyszeripari cég megbízásából végzett munkánk során meggyőződhettünk arról, hogy képi eszközökkel a szervezet belső konfliktusai jobban megragadhatóak, kevésbé bántóan jelennek meg, ezáltal „foghatóvá”, körüljárhatóvá válnak.

A grafikus technikákkal törekszünk a „lényeget” megragadni, azonban korántsem könnyű meghatározni az egyes konkrét szituációban, hogy mi is a lényeg. Egy nagy képi jegyzetünk azért sikerült különösen jól, mert az elszólásokat is rögzítettük. A látszólag lényegtelen félmondatok hordozták ebben az esetben a lényeget.

 

Nagyban

Sokan nehezen lépnek át a flipchart méretről a nagy lapra. Gyakran pedig szükség van nagy térre, hogy valami új születhessen. Egy kormányzati háttérintézménnyel végzett munkánk során tapasztalatuk, hogy 3-4 méter széles papírra volt szükség, hogy a résztvevők képesek legyenek megtervezni egy teljesen új intézményi struktúrát. A közös nagyban gondolkodás során formálódtak ki az új szervezeti egységek, funkciók, szerepek. Ebben a folyamatban tanúi lehettünk annak, ahogy a grafikus technikák támogatták, hogy megszülessen 

egy következetesen új szemlélettel alakított struktúra.

 

Rajzolt híd

Az elmúlt évben többször is módunk nyílt multikultúrális környezetben is kipróbálni a különféle vizuális technikákat. Tapasztalataink szerint a képi ábrázolás képes közös nyelvvé válni. A folyamat során a közös gondolkodással együtt formálódtak a nagyméretű rajzok, érthetővé tették az elhangzottakat, segítették egymás megértését, egyúttal a résztvevők magukat is felismerték bennük.

 


A képzés részleteinek kifejtése előtt röviden ismertetjük, mit értünk vizuális technikák alatt.

Az elmúlt években a Grafacity elkezdte Magyarországon is megismertetni azokat a módszereket, amelyek a vizuális nyelv erejét építi be egyének, csoportok, szervezetek vagy akár nagyobb közösségek változási, tanulási folyamataiba.

Interaktivitás szempontjából a legalacsonyabb fokon a plakátok / templatek / sablonok készítése áll, amelyeket az ügyfelek számára készíthetünk, vagy saját tréningjeink, tanácsadási folyamataink során használhatunk.

Interaktivitás szempontjából a következő szint az analóg prezentáció-támogatás, majd a  grafikus jegyzetelés. Előbbit előadói / klasszikusan frontális helyzetekben gyakorolhatjuk, míg a jegyzetelést konferenciákon, vagy kis és nagycsoportos rendezvényeken lehet leginkább alkalmazni, amikor a csoportfolyamatba nem vagy kevésbé beavatkozva, látványos jegyzeteket készíthetünk.

Valódi interaktivitást, és a vizuális eszközök által támogatott csoportfolyamatot a vizuális vagy grafikus facilitálás során tapasztalhatjuk meg. Itt az elhangzottak lényegét jelen időben vizuálisan megjelenítjük, a csoportot a nagyméretű lapon megjelenő képekkel és szövegekkel segítjük céljai elérése érdekében. Vizuálisan folyamatsegítünk. 

A leginteraktívabb terület, a vizuális coaching, ahol tipikusan egyéneket, párokat, vagy kis csoportokat tudunk támogatni a képek erejével. Strenner Szilárd Közép- Kelet-Európa első kiképzett vizuális coach-a, a képzés trénere számos gyakorlati alkalmazást fog tudni megosztani a résztvevőkkel e területről is. 

Az ötödik és ahatodik terület, amely kakukktojás az előzőekhez képest: az a digitális mozgóképek (time laps valamint kompozit videók) és "nagy képek" területe. Adott esetben egy ügy, vagy probléma olyan fokú komplexitást ér el, hogy egy-egy egyszerű "állókép", nem képest hatékonyan átadni az üzenetet. Ekkor a technológiához, vagy a mérethez nyúlunk, és időben kiterjesztjük a képet.

  

Néhány példa a Grafacity eddigi eredményeiből: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ASCON Consulting Energia-menedzsment műhelyén készített vizuális jegyzet egyik lapja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az AON-Hewitt Legjobb Munkahely Felmérés 2011 díjkiosztó zárórendezvényén készült jegyzet egy lapja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektrotechnikai gyártó ügyfelünk HR csapatának víziója és stratégiája. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Telekommunikációs ügyfelünk nagycsoportos, kultúraváltást támogató programjára készített módszertani tabló.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy coaching-ülés jegyzete: állás-interjúra készülő karrier-coaching folyamatban lévő ügyfelünk számára.

  

 

Ki vezeti a képzést?

Strenner Szilárd, a Grafacity ügyvezető igazgatója, grafikus illusztrátor, facilitátor, vizuális coach, stratégiai és szervezetfejlesztési tanácsadó fogja a Vizuális technikák képzést végigkísérni, és átadni a megszerezhető ismerteket.

Önmagáról: „Közel 20 éve tréningezem, vezetek csoportokat. Kapcsolatom az alkalmazott művészetekkel még ennél is régebbi: a kerámiaformázás (Herendi Porcelánmanufaktúra Rt.), a festészet és épület-díszítő szobrászat (Szombathelyi Művészeti szakközépiskola), és formatervezés (Nyugat-Magyarországi Egyetem, Alkalmazott Művészeti Intézet - Sopron), voltak az útvonalam mérföldkövei.

Saját életpályámon a grafikus jegyzetelés és facilitálás megjelenése egy sorsszerű találkozás eredménye, 2010 nyarán, az SzMT (Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága) felkérésére az ODWS-en (Organisational Development Word Summit) alkalmam nyílt Sabine Soeder, német kollégámmal együtt dolgozva „élesben” kipróbálni a grafikus jegyzetelést. Itt felismertem, hogy ez az a terület, ahol tréneri, szervezetfejlesztői gyakorlati tapasztalataim és alkalmazott művészeti alapképzettségeim végre összekapcsolódhatnak.

A 2010 óta eltelt idő megpecsételte „sorsomat”. Nemcsak a BKF-en ebből írt szakdolgozatom tanúskodik e mély és izgalmas téma iránti vonzalmamról, vagy a kanadai Christine Merkley-nél elvégzett Vizuális Coach kiképzésem, hanem az a több száz óra vizuális ügyfélmunka és visszatérő partnereink egyre bővülő listája, akik felismerik a vizuális eszközök alkalmazásának lehetőségeit.”Fontosabb ügyfeleink: vállalatok, szervezetek és intézmények, amelyek igénybe vették vizuális szolgáltatásainkat.

 • Aon-Hewitt Humán Tanácsadó Kft.
 • ASCON Consulting Kft.
 • Astra Zeneca Kft.
 • AXA Biztosító Zrt.
 • Budapesti Corvinus Egyetem, Marketing és Média Intézet
 • Common Purpose Magyarország Egyesület
 • Családi Vállalat Akadémia Kft.
 • EGIS Gyógyszergyár Nyrt.
 • E-on Zrt.
 • European Foundation for Management Development - EFMD
 • Grundfos Magyarország Gyártó Kft.
 • KÜRT  Információbiztonsági és Adatmentő Zrt.
 • Legrand Magyarország Zrt.
 • Magyar Pszichológiai Társaság
 • Magyar Telekom
 • MARS Magyarország
 • Microsoft Hungary
 • MTA Társadalomkutató Központ
 • MVM - Magyar Villamos Művek Zrt.
 • Nemzeti Közigazgatási Intézet
 • OD Partner Kft.
 • PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft.
 • Szent István Egyetem, Gazdaság és Társtudományi Kar, Gödöllő
 • Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága
 • T-Systems Magyarország Zrt.
 • Virtual Business Analist (UK)
 • Vodafone Magyarország Zrt.

 

 

 

 

 

 

 

A képzésről részletesen

A képzés fő célja, hogy bevezessen a vizuális technikák használatába, képessé tegyen fejlesztési folyamatok vizuális támogatására, nagyméretű „templétek” és analóg prezentációk igényes elkészítésére és azok interaktív használatára.
 
A Vizuális Technikák képzést úgy állítottuk össze, hogy a lehető leginteraktívabb módon, saját élményű tapasztalatszerzés útján, örömteli, vidám tanulás mellett, fokozatosan sajátíthasd el a vizuális technikák elméletét és gyakorlatát. Minden, amit tanulsz, azonnal felhasználható.

 

 

 

A képzés végére összefüggéseiben érted és gyakorolni tudod az egyéni, csoport, vagy szervezeti szintű vizuális folyamatsegítés különböző módjait, ...és egészen meg leszel lepve, hogy mindezt TE magad rajzolod, írod, mindössze 2 nap után!

 

 

 

 

 

 


Köszi, Szilárd!
…és még egyszer köszi a két napot is, megérte miatta(d) hazajönni (Svédországból). :-)

Határ Zsófia
Partner
FLOW Csoport

  

„Egészen fantasztikus volt látni, hogy az általam felvázolt esetet milyen módon jeleníti meg egy olyan valaki, aki nem gyakorlott egyáltalán a grafikus jegyzetelés területén.

A kurzus óta eltelt időben is élénk email váltások zajlanak, melyben többek között az otthoni gyakorlás során szerzett tapasztalatokat is megosztják a résztvevők. Vagyis a folyamat tovább él!”

Ágostházi Réka

Mambaby Magyarország

 

 A vizuális technikák képzés a résztvevőit felruházza mindazon képességekkel, amelyek ahhoz szükségesek, hogy saját szakmai hátterükre támaszkodva önállóan elinduljanak a kiválasztott terep meghódítására.


„Nekem a grafikus képzés két napja pont abban segített, amiben vártam: átláthatóbbak és talán szebbek is lettek a flipchartjaim (és látom, hogy megéri rászánni az időt az elkészítésükre), bátrabban használom a pin-wand méretű papírokat tréningeken valamilyen téma bemutatására (a nagyobb méret szemléletesebb és több részletet enged meg) és könnyebben el tudok indulni valamilyen téma grafikus bemutatásával (összefüggéseket bemutató ábrák és rajzok).”

Császár Csaba

OD Partner Kft


A képzéseink fontos tapasztalata volt, hogy nincs szükség kézügyességre, rajztudásra a vizuális technikák elsajátításához. Azok is sikerélményhez jutottak, aki „Nem tudok rajzolni!” meggyőződésükkel együtt érkeztek.

 

 

 

 

 

 

 

 


A 2011. őszén megrendezet képzésünk 3 résztvevője: jelen idejű csoportbeszélgetést rögzítő vizuális jegyzetük befejezése közben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2011 májusában megrendezett képzés 2 résztvevője, az általuk rajzolt template-jeik előtt konzultál és a II. nap egyik csoportos reflexiója közben.

 


Meggyőződtünk arról is, hogy minden résztvevő tudott olyat „hazavinni” a két nap után, ami megelégedésére szolgált. Éppen ezért, ismét pénz-visszafizetési garanciával hirdetjük meg a képzést.

 

  

Kik profitálnak legtöbbet a Vizuális Technikák képzésből?  

Tanácsadók, coachok, vezetők, facilitátorok, trénerek, szupervízorok és mindenféle folyamatsegítők.  

_________________________________________________

 


 A képzés során a résztvevők által elérhető célok:

 • A vizuális folyamattámogató technikákhoz (pl.: grafikus jegyzetelés és facilitálás, vizuális coaching, vizuális stratégia és jövőkép-alkotás)  kapcsolódó elméleti háttér és gyakorlati példák megismerése.
 • A csoportfolyamatot, tréninget megelőzően flipchartok (plakátok) szebb, látványosabb megírása, előkészítése, „elegánsabb” és látványosabb jegyzetelés elsajátítása többek között a következő eszközökkel:
  •   írás és tipográfia,
  •   kiemelések, dobozok,
  •   nyilak, folyamatok,
  •   figurák, „emberek”,
  •   ábrák, szimbólumok,
  •   színek és tónusok,
  •   papírok és más eszközök használata.
 • Felkészülés a vizuális csoportfolyamatokra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 David Sibbet: Visual Meetings c. könyve alapján. 

 • Az előre elkészített sablonok (pre-prepared „templates”) alkalmazásainak megismerése.
 • A tréning, coaching és OD folyamatok során felhasznált modellek igényes vizuális megjelenítésének megalapozása: folyamatábrák, problémamegoldások, mátrixok, stb.
 • Tematikus összefüggések feldolgozása vizuális eszközök segítségével.
 • Asszociatív és analógiás gondolkodást támogató vizuális eszközök megismerése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képzés céljait kiegészítő témák:

 • A papírok (kicsi-nagy / színes-ff) kreatív és praktikus használata.
 • Elméleti háttér: jobb-bal agyfélteke, többszörös intelligencia, stb.
 • Rajzaink és a Gestalt pszichológia jelenségei, mint a résztvevőink "szellemi" bevonásának lehetőségei.
 • Tippek- trükkök-praktikák az eszközökről, papírokról és a technikáról.
 • A grafikus folyamatsegítő további feladatai: előtte, közben és utána: „…OK, és most mit kezdjek ezekkel a képekkel!?”

 

 


Várható eredmények: a képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak a grafikus folyamattámogatás eszközrendszerének alkalmazási lehetőségeiről, fejlődnek vizuális kompetenciáik, valamint megismerik az alapvető eszközöket, technikákat és magabiztosságuk növekszik ezek alkalmazásában.

 

 

                                                                                               


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő képzési alkalom:     

Budapest,  2018. május 17-18. (csütörtök - péntek: két egész nap)

szvételi díjak:

2 napos Vizuális Technikák Képzés részvételi díja a befizetés időpontjától függően a következőképp alakul:  

 

 

A 2018. május 17-18-i Vizuális Technikák Képzés részvételi díjai: 

 

2018. április 03-ig befizetve: nettó 100 000.- Ft /bruttó 127 000.- Ft./               (ultrakedvezményes ár)

2018. április 17-ig befizetve: nettó 105 000.- Forint /bruttó 133 350.- Ft./         (szuperkedvezményes ár)

2018. május 02-ig befizetve: nettó 115 000.- Forint /bruttó 146 050.- Ft./               (kedvezményes ár)

2018. május 03-tól befizetve: nettó 125 000.- Forint  /bruttó 158 750.- Ft./               (normál ár)

 

Non-profit szektorban dolgozók és nappali tagozatos hallgatók jelentős kedvezményeket kaphatnak - egyéni megállapodás alapján.

Ha tényleg szeretnél részt venni a képzésen, pusztán az anyagiak jelentenek akadályt, akkor bátran hívj, telefonálj!

Keresni fogjuk a megoldást és részemről mindent megteszek azért, hogy a bizalom és az együttműködés jegyében te is a csapatban lehess.

Klikkelj ide a PDF  jelentkezési lapért!    

Ide pedig a MS Word jelentkezési lapért!    

 

 

 

 

Ha gond volna a PDF File letöltésével, akkor bátran írj egy E-mailt az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre, és küldünk jelentkezési lapot E-mailben, Wordben, vagy ahogy kényelmes!

____________________________________________________________________________________________

 

 

 Az általunk tanított vizuális technikák a az egyéni, csoportos és szervezeti változások teljes spektrumában alkalmazhatóak...

...de ez még nem minden, hiszen ezek a vizuális eszközök nem csak a professzinális, hanem magánéletünk számos más területén hasznosak lehetnek: a tanulásban, otthoni beszélgetéseknél, gyereknevelésben, naplóírásnál, egy családi kupaktanács vezetésénél, vagy akár a bevásárlólista kreatív összeállításában is segíthet.

Csak tőlünk függ, hogy mennyire tesszük velük színessé, örömtelibbé életünket.

A kreativitás nem egy gyakorlat, vagy valami, amit pár percre magunkra veszünk bárki kedvéért, hanem egy életforma.

____________________________________________________________________________________________

 

Kérdések és válaszok:

1.  Hányan leszünk?

Maximum 15 fő résztvevő alkotja a csoportot. A tapasztalatok szerint ez az ideális létszám, mert így a csoport még átlátható, és ideálisan sikerül összehangolni az egyéni és kiscsoportos munkafázisokat. Ebben a csoportméretben jut elég figyelem minden résztvevőre, így sok-sok közvetlen visszajelzést kapsz a kiképződtől, illetve a többi csoporttagtól.

 

2. Kik lesznek a résztvevők?

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a résztvevők jelentős részben szabadúszók, vagy valamely tréner / tanácsadó cég munkatársai, egy részük HR-es, és szép számmal jelentkeznek a civil szektorból, szintén tanácsadói, tréneri tapasztalattal, de vannak köztük közösségi aktivisták, grafikusok és ügyvezetők is. Mindannyian elkötelezett szakemberek a csoportsegítés, szervezetfejlesztés, coaching irányban.

Legtöbben Magyarországról jönnek, Budapestről és vidékről is egyaránt, de szinte több képzésen voltak, akik külföldről érkeztek a képzésre – így érezhetően egészséges, sokszínű csapat jön össze.

 

3. Hol lesz a képzés?

A képzés Budapesten lesz, tömegközlekedéssel és gépkocsival egyaránt jól megközelíthatő helyszínen.

A képzés helyszínéről és a megközelítés módjairól a regisztrált résztvevőket időben értesíteni fogjuk. 

A helyszínen mindenkinek jut bőségesen papírfelület, ami a vizuális technikák alapja, illetve ki fogjuk próbálni a Neuland mobil "pinwand" táblákon való munkát is.

 

4. Mikor lesz a képzés és milyen folyamat támogatja a tanultak saját gyakorlatba ültetését?


Következő képzési alkalom:       2018. május 17-18. (csütörtök-péntek: 2 egész nap)
Időtartam:                                   2 nap (mindkét nap 09.00-18.00 között)

Korábbi programjaink során előfordult, hogy az intenzív képzések után, a nagyszerű élmények elhalványultával, a résztvevők gyakran elakadnak önálló fejlődésükben, motivációjuk csökken.
A Grafacity-nél ezért a Vizuális Technikák Képzést követően 2 hónapos, intenzív utánkövető időszakot indítunk, melyben a résztvevők a csoport zárt online felületén tudják megosztani saját munkáikat, kérdéseiket, dilemmáikat és eredményeiket. Itt további információkat, instrukciókat és visszajelzéseket kap a csoport a képzőtől, és egymást segítik a résztvevők!

További támogatás:

 • A képzést követően egyéni konzultáció: maximum 50 perc / fő.
 • Igény esetén a képzést követően egy csoportos konzultációt: maximum 4 óra.

5. Mi van, ha tényleg nem tudok rajzolni - és mi ez a 100 %-os garancia?

A legtöbb külsős szemlélő, aki lát minket dolgozni – ahogy talán te is, azt gondolja, hogy ehhez a munkához valami különleges tehetségre, vagy adottságra van szükség. Korábban sokan le is írták a jelentkezési lapjaikon, hogy ők bizony nem tudnak rajzolni. Ennek ellenére az eddig általunk tartott nyitott és „belső”, vállalati vizuális technikák képzések bebizonyították, hogy mindenki, aki valójában résztvevővé válik és lelkiismeretesen elvégzi azokat a feladatokat, amikből felépítettük a képzési folyamatot képes lesz arra, hogy önállóan elkészítse egyéni, vagy csoportos folyamatokat támogató, flipchart vagy nagyobb méretű, szöveggel, és illusztrációkkal kiegészített, vizuális eszközeit.

Nem művésznek kell lenned, nem művészetre tanítunk, hanem apró, mindenki által elsajátítható elemekre bontjuk a vizuális folyamatsegítés eszközeit, amiket begyakorolva, aztán mindannyian alkalmazni tudtok a szabad és örömteli alkotás során.

Teljes, 100 %-os pénzvisszafizetési garanciát ajánlok.

Bátran jelentkezz a vizuális technikák képzésre, teljesen kockázat-mentesen!

Amennyiben lelkiismeretesen végigcsináltad azokat a gyakorlatokat, amiket Neked is szántam, és a fenti ígéretünk mégsem teljesülne, akkor nyugodtan add vissza a képzési kézikönyvet, a kapott eszközöket és a képzési folyamat lezárását követően 30 napon belül egy mínuszos számlával együtt visszautalom az általad befizetett részvételi díjat.

Láthatod, ennyire biztosak vagyunk a lépésről lépésre vezetett folyamat sikerében és szeretnénk e fontos döntés előtt a lehető legtöbb aggodalmadat eloszlatni.

Efféle garanciával nem szoktunk találkozni a nyitott tréningek területén, és mi sem kínáltuk ezt fel az eddigiek során. Mégis, mostantól azt üzenjük vele, hogy ezek az eszközök MINDENKI számára hozzáférhetőek és sikeresen felhasználhatóak, előképzettségre és tehetségre való tekintet nélkül.

 

6. Tanítasz Vizuális Coaching eszközök használatát a képzésen, vagy Vizuális Facilitálást? 

A Vizuális Technikák Képzésen nem tanítom az általam is alkalmazott vizuális coaching eszközök használatát. Ebben a 2 napban az alapokat fogjuk elsajátítani, így a vizuális facilitálást eszköztárába is inkább csak bepillantunk.

 

7. Hogyan fogunk dolgozni?

Ahhoz, hogy a fent leírt célok mentén a lehető legtovább jussunk, interaktív módon fogunk dolgozni, sokat játszunk és kísérletezünk a két nap során, hogy a legtöbb módon „merítkezhessünk” meg a vizuális munkában. Minden jelentős technikát demonstrálni fogunk és elegendő időt hagyunk a gyakorlásra. A képzés során minden résztvevő rendszeresen visszajelzést kap a képzőtől és a többi résztvevőtől.

2015. tavaszától - szintén friss tapasztalataink hatására - képzéseink során, tudatosan, differenciált képzési folyamatot biztosítunk résztvevőink számára. Nyilvánvaló, hogy vannak akiket a Teremtő jelentős rajzi tehetséggel áldott meg, és vannak akik más talentumokat hordoznak. Van akit inspirál egy több méteres papírlap, van ki pedig elveszik benne vagy egyszerűen blokkol. A gyakorlati feladatokat és a kapcsolódó, különféle eszközöket (mint megvalósítási módokat) a kiképző a résztvevők egyre pontosabb megismerése nyomán a lehető legszemélyreszabottabb módon adja ki, illetve indítja el. Ennek következtében maximalizálhatjuk a képzés tanulási potenciálját. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hangulatkép egy korábbi képzésről.

 

8. Mit foglal magába a részvételi díj? 

 • A képzésen használt eszközöket és anyagokat,
 • képzési kézikönyvet és munkafüzetet,
 • a terem bérleti díját,
 • szünetekben büfé bekészítést: tea, kávé, rágcsálnivalók, zöldségek, gyümölcsök,
 • nagyszerű hangulatot,
 • kéthónapos utánkövetést a csoport számára kialakított online felületen,
 • a képzést követően egyéni konzultáció: maximum 50 perc / fő, és
 • igény esetén a képzést követően egy csoportos konzultációt: maximum 4 óra.
   


9. Milyen egyéb fontos tudnivalók vannak? Logisztikai részletek:

 • FONTOS: A képzésre érdemes kényelmes cipőben és sötét ruhában jönni. Sokat fogunk filctollakkal és krétákkal dolgozni, ezek foltot hagyhatnak a ruhán is.
 • Érkezz pihenten, mert a 2 nap NAGYON intenzív lesz.
 • Nyugodtan hozd el a „Nem tudok rajzolni!” gondolataidat, mert itt a rajzolás közben elfelejted őket. 
 • Az ebédet minden résztvevő maga finanszírozza, vagy oldja meg, mi az ebéd szervezésével segítünk. A helyszín nagyszerű büféjének széles választékából rendelhetünk (laktóz, glutén, fehérje stb-mentes ételeket, diétás-kajákat is), de ha a csoport úgy kívánja, szervezünk egyéb hideg, vagy meleg ételt.  

 ...és még néhány korábbi grafikus jegyzetelés képzési referencia, résztvevői vélemények: 

 

 

Abszolút megérte a 2 napos képzés. A tréning és workshop résztvevőim sokkal jobban szeretik a flipchartos prezentálást, mint a PPT-t, ráadásul nagyon elismerik a rajzaimat.  A képzés leginkább abban segített, hogy ha egyszerűen használom a vizuális képességeimet, azzal már teljesen szép dolgokat tudok létrehozni.

Flipchart méretben dolgozom, mappában hordom őket és nagyon vigyázok a kész sablonjaimra. A rendszeres újra-használat miatt  rengeteg időt spórolok meg. Ezek miatt a szép lapok miatt aztán muszáj az aktuális flipijeimet is szépen megcsinálnom, de megéri, hiszen elég csak egy kis szín, hogy nagy változás legyen. Látok még teret a tanultak kibontakoztatására, de várom a vizuális képzés közvetkező szintjét.


Frisch Anita
Szervezetfejlesztő tanácsadó, partner
OD Partner Kft.

 

 

 

Szilárd egy két órás „gyorstalpalón” engedett nekem bepillantást a vizuális facilitálás rejtelmeibe. Ami számomra meglepetés volt, hogy e rövid idő nem csak a színek, a formák tudatos használatáról szólt, hanem az egésznek az alapját a testtudatosság és a harmónia adta. A ráhangolódás után foglalkoztunk a betük használatával az olvashatóság szempontjából, a típusaival (felhő, képkeret, aura stb.) a keretek kiemelő hatásával, a színek közelítő-távolító hatásával, és a felsorolásnál használható trükkökkel.

Számomra nagy élmény volt , azt gondolom, hogy sokban hatott a tudatosságomra, és a repertoáromra a work shopok során a  flipchartok készítésénél. Ugyanakkor érzem, hogy ez a két óra tényleg csak ízelítőnek volt elegendő, a magabiztossághoz és a rutinhoz a telkes képzésre és sok gyakorlásra lenne szükségem.

 

Bárány Judit

HR Szakértő

 

Kérdések, további információ:   Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

Klikkelj ide a PDF  jelentkezési lapért!    

Ide pedig a MS Word jelentkezési lapért!   

Ha gond volna a File letöltésével, akkor bátran írj egy E-mailt az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   címre, és küldünk jelentkezési lapot E-mailben, Wordben, vagy ahogy kényelmes!

 

 

A vizuális jegyzetek akkor segítettek igazán sokat, mikor előttem készültek el. Láthatóak lettek az érzékeny területek a diagnózis során, és nem engedték, hogy elimináljam őket, de amiben igazán hasznos, és sokkal többet nyújt a többi módszernél, az az akciótervek és a jövőkép-tervezés. Ajánlom olyan embereknek, vezetőknek, akik komoly válaszút előtt állnak, vagy akik változtatni akarnak valamilyen vezetői, vagy emberi viselkedésmódjukon és jobb eredményt akarnak elérni.

 

Sziklai Klára

HR Szakértő

 

 

„A grafikus jegyzetelés jól támogatta ügyfelünk rendezvényének szakmai programját. A Grafacity csapata pontosan megértette a megrendelést, és minden szempontból felkészült a feladatra: a megbízóhoz és a témához kapcsolódó ikonokkal, szimbólumokkal, vizuális gag-ekkel és szövegekkel készültek és ezeket jól alkalmazták. A közös munka során a facilitátorokkal jól összehangolódtak, a párhuzamosan zajló workshopok folyamán egységes rajzi jegyzeteket készítettek. Ezek nemcsak a kiscsoportos beszámolók alapját képezték a plenáris szekcióban, de ügyfelünk irodájának falait is díszíteni fogják, ezzel emlékeztetve őket a nap során feldolgozott küldetésükre. A Szilárd által felkészített team profi volt, emelte rendezvényünk színvonalát. ”

Lőrincz Orsolya

GROW Szervezetfejlesztési Tanácsadó Zrt.

 

 

 

„Élmény volt Szilárddal együtt dolgozni. Energikus jelenléte, őszinte, bármikor nyitott szívvel adott figyelme és támogatása a csoport is számunkra is behívó, inspiráló volt. Rajzai betöltötték a teret inspirálták a munkát. A rajzok segítettek az érzékeny, könnyen nyomasztóvá válható témák megragadásában, fókuszált megjelenítésében, túllendítve a csapatot a köntörfalazó magyarázkodás veszélyén. A vizuális megjelenítés könnyebben felidézhetővé teszi a munka hangulatát, másrészről a struktúra és a hangulat visszaidézésével az eredményekkel való továbbdolgozást. Szilárd hozzáadott értéke nem csak a workshop után jelentkezik: ügyfeleink már a workshop alatt is egyértelműen fordultak a vizuális jegyzetek felé és azok hasznosságát folyamatosan vissza is jelezték.”

Bokor Attila és Szentandrási Gergely

OD Partner Kft.

 

 

 

 

 


…nagyon élveztem a képzést, örülök, hogy rávettem magam.

Frenyó Andrea

Partner

Flow Csoport

 

 

 

Még 1x szeretném megköszönni a tréningedet!

Azóta szorgalmasan gyakorlok, úgy tűnik többet kaptam, mint amire számítottam!

Gratulálok és köszönöm!

Almási Gábor

ügyvezető, tanácsadó

FC Products Kft.

 

 

„A grafikus jegyzetelés képzés tovább erősített abban, hogy tréneri/tanácsadói munkámat érdemes képi eszközökkel gazdagítani és szükséges még gyakorolnom, fejlesztenem vizuális kifejező készségeimet. Azóta tudatosabb lettem az eszközök alkalmazásában, kezd kialakulni egy rám jellemző egységes grafikus stílus. A képzés óta saját tréneri grafikus eszközkészletem van: filctollak, papírok, kréták, amit mindig magammal viszek. Ha tehetem, a tréning-folyamatok képi elemeit a képzések előtt előkészítem, magam rajzolom meg a flipchartokat – ezzel is erősítem a felkészülésemet. Gyakran már a kollégák is szemet vetnek a már elkészített flipchart lapokra.  A kapott képzési segédanyagot napi szinten használom, ezzel együtt jobban is figyelek a színek és a megfelelő arányok alkalmazására. Szilárd megosztott velünk jó pár trükköt az eszközökről, anyagokról. A képzés utáni első pozitív visszajelzést a tréningen egy kick-off meetingen készített nagyméretű template-em kipróbálása hozta, aminek segítségével a célokat és kereteket egyértelműben látták (honnan hová kell eljutnunk), jobban mederben tartottam a folyamatot. Az ülés végére az általam készített nagyméretű „munkalapot” a résztvevőkkel közösen feltöltöttük, és ők hozták vissza és tették falra a következő alkalmakkor is. Kaptam olyan visszajelzést, hogy a képi vizuális eszközök használata erősíti azt az üzenetet, amit trénerként képviselni akarok.”

 

Gere-Jakó Melinda

szervezetfejlesztő tanácsadó

OD Partner Kft.

 

 

 

Köszönöm Szilárd!

A folyamat, az esemény, ami történik - a jelenhez igazodik. Mindegy, hol tartasz. Azzal dolgozik, ami benned van.

Szilárd rád hangolódik és coachként is kísér, hallgat, figyel és ad vissza, valamint a célodat is szem előtt tartja. Különleges élmény volt. Megéltem egy régi történetemet és gyönyörű párhuzama lett a jelennek, miközben egy jövőbeni programot terveztünk. Volt benne dráma, bele/átélés, érzelmek, mi van bennem, mit jelent nekem, hogyan élem meg és hogyan hat ez a jövőre... kulcs szavak és kulcs mondatok, a csoport és tervezett program elemei, íve, lehetőségei... s aztán kölcsönös adok-kapok.

Olyan ajándékot kapsz és viszel magaddal, ami a jelenhez tesz hozzá, téged segít! Önmagadról tanulhatsz, léphetsz ismét előre. Pont úgy, ahogy neked most kell, jó és szükséges.
Nekem sokat adott. Őszinte
szívvel ajánlom: merj belenézni ebbe a tükörbe. Mert hasznos, előre lendít, érzékeny és illeszkedik hozzád, a legmegfelelőbb módon történik és éled meg. Nekem nagyon jól esett, ahogy együtt dolgoztunk. A magam részéről - mindenkinek ajánlom, hogy kipróbálja! 

Sütő Mária – Erőmerítő tréner

www.eromerito.hu

 

 

Csak így tovább! Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek.

Megtanultam, hogy a szép flipchart hogyan tudja segíteni az elmélyülést, viszont szabad kézzel bonyolultabb formákat még nem tudok rajzolni, ezért csalok egy kicsit:) Internetről kinyomtatok nagyban olyan képeket, amiket a grafikus jegyzetelők is szoktak készíteni, és azokat rákopírozom előre azokra a flipchartokra, amit a tréningen szeretnék használni.

van egy trükk, amit Szilárdtól tanultam és mindig használom. Ez pedig, hogy a welcome flipchartra mindig oda kopírozom az adott cég logóját. Ezt mindig pozitívan értékelik a résztvevők. Ezen kívül a csoportos feldogozásoknál is mindig készítek kb. tempalte szerű flipchartot, így a résztvevők biztosan beszélnek minden fontos témáról. És nem utolsó sorban személyesen is örömömet lelem a rajzolgatásban, jó így készülni a tréningre:)

                                                                       Nagy Eszter, tanácsadó